Ralph and Daphne going South East

Miljonair!

Flikkerende lampen, snurkende mensen en krakende stoelen. Dat is de nachttrein (2e klas) van Kuala Lumper naar Singapore. Daphne ligt naast me al lekker te doezelen terwijl ik nagenietend van Maleisië het eerste deel van alweer ons 4e reisverslag aan het typen ben. Wat gaat de tijd snel... Wat hebben we veel gezien en meegemaakt van dit fantastische land, mooie cultuur en lekkere eten. Afgelopen dagen hebben we zoals gezegd doorgebracht in KL. Na 12 dagen eindelijk weer een warme douche, redelijk internet en dat heerlijke stadsgevoel.  Nadat we in Kuala Lumpur uit de bus waren gestapt eerst maar eens kijken welke richting we überhaupt op moesten. We hadden een adres, maar nog geen stadskaart. De local kun je het vragen; antwoord geven aziaten altijd, maar ze vinden zichzelf stom als ze 'nee' moeten zeggen. Met andere woorden.. ze sturen je gewoon een kant op! Dan maar de taxi. De beste man vroeg 15 ringit (voor euro's delen door 4). Teveel, uiteindelijk 10! Tik 'm aan.. de eerste ringits zijn bespaard! Helaas voor ons heeft de chauffeur ongeveer 2 keer moeten schakelen en we stonden voor het hotel. Kuala Lumpur kent een enorme hoeveelheid shoppingcentra en warenhuizen. Daarentegen zijn de bezienswaardigheden beperkt. Uiteraard zijn er de Petronas Twin Towers. We zullen een foto posten, maar wie deze, ooit de hoogste duo torens ter wereld niet kent... Er is een zendmast, deze mast geeft je een hoger uitkijkpunt dan de loopbrug tussen de twins (Loopbrug was overigens van 15 sept - dec 2011 gesloten :(  ), een groot park met daarbij het Nationaal Museum van Maleisië en natuurlijk Chinatown. Een markt waar echt alles wat je ziet nep is. Ongelooflijke hoeveelheden zonnebrillen, horloges, schoenen, tassen, pennen en parfum. Natuurlijk zijn er wel meer leuke dingen maar dit zijn wel 'the places to be', en we hebben ze dan ook allemaal gezien!  We zouden één avond samen met de jongens van de Perhentians in KL zijn. Uiteraard hebben we even afgesproken voor een koud biertje! We liepen een beachbar binnen, en nog nooit hebben we zoveel 'westerse' mannen gezien die op "zakenreis" waren. Van 35 tot 70 jaar, iedereen had wel een mooi kontje in z'n hand. Het was werkelijk te smerig voor woorden om ze te horen onderhandelen over de do's en tegen welke prijs.  Snel de trein naar Singapore! Echt stomtoevallig viel ons bezoekje aan deze stad gelijk met de: 2011 Formula 1 Singtel Singapore Grand Prix! Omdat we de nachttrein namen kwamen we 's morgens vroeg aan op het grensstation van Singapore. De gebruikelijke visums weer regelen en snel de metro in (super geregeld trouwens) richting de stad. Spullen in hotel en op naar het circuit voor een paar toegangskaarten. Arrangementen vanaf €2.500,- tot wandelkaarten van €80,-. Uiteindelijk hebben we 2 mooie zitplaatsen gescoord voor het hele weekend inclusief optredens van oa Shakira en Linkin Park!!! Helaas kwamen we op zaterdag aan waardoor we de vrijdag misten, maar dat mocht de pret niet drukken. Een weekend lang met kippenvel lopen gebeurt niet veel, alleen hier... Waauuw wat een geweld, geluid, sfeertje en omgeving. Omdat het een nachtrace is, hebben we overdag nog tijd gehad om naar Sentosa Island te gaan. Dit is een party eiland in het zuiden van het land. Je kan hier met een kabelbaan naar toe, en je bent gelijk weg uit de drukte van de stad. Erg gaaf, en heel veel jetset.  We zijn om de stad zelf te bekijken een nachtje langer gebleven dan de planning was. Nou ja planning, welke planning!? De stad zelf is erg westers en relatief duur. We hebben op de laatste dag een bezoekje gebracht aan een britse bunker uit de WOII. De bunker lag 9 meter onder de grond, en was volledig luchtdicht. Het beschikte over een eigen ventilatiesysteem. Een indrukwekkende ervaring waarbij oa de datum van overgave aan de Japanners nog in de deur gekerft stond. Ze hadden in de bunker eigenlijk de laatste dag (15.02.1942) geheel nagebootst. Na een rondleiding door de bunker nog even lekker door de stad gedwaald. En dan zijn we zomaar miljonair! Jammer dat het Roepies zijn, maar toch! Zoals jullie vast begrijpen zitten we inmiddels in Indonesië. We zijn vanuit Singapore met een budgetmaatschappij uit Indonesië naar Jakarta gevlogen. We waren denk ik de enige die wisten dat dit vliegtuig vloog, we zaten met 15 anderen in een toestel voor 144 man! Daphne zat natuurlijk weer net achter een Indonees die dacht dat ie 2.40m lang was, maar we hebben het gehaald!  Laat de rijsttafels, tempels, en massages maar komen; we gaan miljoenen uitgeven! ;) Veel liefs D&R

Rene

Wat een mooi verhaal Ralph !!!! Er zit een echte schrijver in je........
Natuurlijk helemaal top dat jullie -toevallig- tijdens de GP F1 in Singapore zijn. Helaas Vettel nog geen wereld kampioen.
Toch wel erg om te lezen dat er nog zoveel sex-toeristen rond lopen. Zielenpoten !!!!
Maar jullie zitten nu lekker in het voormalige Oost-Indie. Geniet lekker van al het moois, en natuurlijk van elkaar.
Wij vinden het heerlijk om te lezen en de prachtige foto s te bekijken.
Hier verkleuren de bomen in prachtige herfstkleuren. En dat alles tijdens een heerlijke Indian Summer, zon en ronde de 22 graden.
Lieverds, dikke kus en veel liefs
Rene

suzan verduijn

Echt super leuk om jullie verhalen te lezen! klinkt ook allemaal heel erg gaaf en spannend, echt een avontuur! Gaaf hoor! Geniet er van!

Liefs suzan

MenS

Prachtig om jullie verhaal te lezen en met jullie mee te genieten! Lieve groetjes van ons xxx

Nienke

Lieve Ralph en Daphne,

Wat een super verhalen om te lezen! Maar wat gaan jullie snel... Lekker straks weer terug gaan naar Thailand om de rest van het moois te bekijken he!
Ben helemaal jaloers :)

Geniet er nog super de super van en ik lees de verhalen gewoon lekker mee!!

kus nienke

Reyn

Ik zie nieuwe talenten opdoemen aan de horizon!
Dessing is er niets bij!
Wat weer een gezellige" ben weer op de hoogte mail".
Het is alsof ik zelf die reis maak, scheelt wel wat ringits, roepias en andere soorten pecunia.
Wist je dat j.p. Balkenende ook op het circuit rond liep?
Mag hopen voor hem dat ie niet op zakenreis was? haha!
Oja, als je een echte massage wilt moet je vragen om
''Pitjit'" spreek uit peachiet.
Jullie zullen mij dankbaar zijn!
Liefs van mij, zoenen en knuffels.....
Reyn

Suzan K

Leuk geschreven, Ralph!.. echt super om te lezen allemaal:) en wat een belevingen! Blijf genieten en veel plezier in het volgende paradijsje!
Liefs Suzan

Milou

Dag lieverds!
Wat weer een ontzettend leuk verhaal:) en inderdaad wat gaat de tijd snel!!
Tot skyps, mail of het volgende verhaal!

xx liefs mie

Miek

Wat is het weer leuk om lekker jullie belevenissen te lezen en jullie foto's te zien! Inderdaad net alsof wij ook een klein beetje mee op reis zijn ;).

Ik ben ook erg benieuwd naar Indonesie dus wacht weer vol spanning op jullie volgende post!

Liefs Miek

Pim en Cécile

Hey lieverds,

Wat een andere wereld waar jullie in zitten vergeleken met waar wij nu in zitten. wel echt fantastisch, de foto's kunnen zo een tijdschrift in. We doen ons best om jullie te blijven volgen, maar helaas is ook Amerika absoluut niet volledig aangesloten op het internet :).

Veel plezier nog, maak veel mooie foto's, we bekijken ze allemaal.

veel liefs vanuit de Sierra Nevada.

Pim en Cécile

Jacqueline

Het ziet er prachtig uit en het verhaal is ook weer heerlijk om te lezen. Het komt helemaal over dat jullie er vooral veel genieten. Mooie foto's hoor. En nu Indonesië. We wachten het weer af wat jullie daar meemaken. Veel liefs en kus Jacqueline

Margreet

Hoi lieve schatten, wat weer een feestje om jullie verslag te lezen, met die prachtige, jaloersmakende foto's.
Inmiddels alweer in Indonesië, en miljonair! Hoe voelt dat?
Geniet van deze "parel op aarde"......
Maak veel foto's, tot gauw en veel moois voor jullie gewenst, liefs vanuit zonnig, maar wel al een beetje herfstachtig NL. XX

Trees

Hoi Daphne en Ralph, Heerlijk weer een verhaal van jullie. We hadden gehoord van de GP. Maar ik heb jullie niet gezien. Wel bijzonder om er bij te zijn geweest. We genieten van jullie verhalen en die van Cécile en Pim. Alle weken mee beleven. Wij gaan morgen met de hele familie naar Texel, zodat Aarti kan zien waar wij met sinterklaas altijd zijn. Het is hier heerlijk zomerweer, ongekend voor eind september, maar voor een weekend Texel is het super. We zijn vandaag terug gekomen uit Madrid. Ajax heeft er gevoetbald en wij hebben gelijk Madrid bekeken. Een hele leuke stad, we hebben erg genoten. We kijken weer uit naar jullie verhalen. Het is echt leuk. Goede reis tot het volgend verhaal, Liefs Trees en familie

Cees

Ha Ralph en Daphne!!

Allereerst inderdaad de complimenten voor de manier van vertellen Ralph!
Wat een ontzettend leuk verhaal dit, lees natuurlijk veel bekende dingen, aangezien jij en ik in 2008 in Singapore en KL zijn geweest. Heb je in KL "Do you want to see my....." nog gezien? ;-) Dat jullie trouwens weer voor die (graf) trein hebben gekozen hahahaha 1e klas was toen al afzien. :-)
Nu lekker genieten daar in Indo en tot de volgende keer maar weer!!

Grtz. Cees

Cees

Ha Ralph en Daphne!!

Allereerst inderdaad de complimenten voor de manier van vertellen Ralph!
Nu lekker genieten daar in Indo en tot de volgende keer maar weer!!

Grtz. Cees

Lennart & Jenny

Dag vakantiegangers!

Klinkt echt super allemaal, ook erg leuk geschreven! Hier gaat het allemaal zijn gangetje, jullie hebben alleen wel een MEGA Disney party gemist! Het was erg geslaagd, ging door tot in de late uurtjes maar werd wel afgekapt door de politie wegens geluidsoverlast haha, zo'n 34 meldingen. De foto's zijn ook geweldig! Iedereen was verkleed.

Verder genieten we heerlijk van de verlate zomer hier in Nederland en komt jullie dakterras heel goed van pas ;).
Geniet maar weer lekker verder!

Groetjes en een dikke kus van ons.

MenS

Haaaaaaaaaaaa die Jarige Job!

Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! :-)

Een hele gezellige en mooie verjaardag!
Geniet ervan!

Veel liefs en dikke zoen van je peettante xxx

Jaap en Astrid

Hoi Hoi

Ralph van harte gefeliciteerd met je verjaardag,en wat een heerlijk reisverslag.
Geniet er alle keren weer van.

dikke kus jaap en Astrid

Jan en Jeannette.

Hoi Ralph en Daphne,
Ralph van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij wensen je een hele leuke dag en het zal zeker anders zijn dit jaar. super leuk om jullie verhalen te lezen. Geniet lekker en beleef alles intens.
Veel gr. Jan en jeannette uit Medemblik.

Muriel

Hey Ralph en Daphne,
Wauw, ik zou een voorbeeld aan jullie moeten nemen, super leuke reisverslagen, erg leuk om te lezen. Raak helemaal geinspireerd om ook weer eens wat op mijn site te gaan zetten (na de laatste 4 maanden ernstig versaakt te hebben). Volgens mij vermaken jullie je nog erg goed. Heel veel plezier in Indonesië. Laat even weten wanneer jullie in Sydney aankomen dan ga ik even achter de acco aan want er is op dit moment nog niets geboekt.
Groetjes Muriel