Ralph and Daphne going South East

Grensgevalletje!

Lezen, praten, lezen, nadenken, praten, lezen, moeilijk doen, lachen en uiteindelijk; besluiten. We hadden 2 opties om het eiland Koh Phagnan te verlaten en naar de Perhentians toe te gaan. 1: via het Noord-Westen Maleisië binnen komen met de trein. Waardoor we nog helemaal naar de oost kust moesten reizen (min. 1 dag extra) 2: via het Noord-Oosten Maleisië binnen komen met de trein. Hierdoor zouden we direct in de buurt aankomen van de Perhentian Islands.  Jullie zullen nu wel denken; "lezen, praten, lezen, nadenken..., zo moeilijk is die beslissing toch niet!" Echter... De bewoners van de zuid-oostelijke provincies van Thailand liggen al ruim 10 jaar overhoop met de regering van Thailand. Bombardementen en beschietingen in deze regio komen veel voor. Maandelijks overlijden ongeveer 150 mensen aan deze 'oorlog'. In de Lonely Planet, onze theoretische gids deze 5 maanden, werd ook afgeraden hier de grens te passeren. Maar kreten als; gelijk op de bestemming, veel minder kosten aan het reizen, tijdwinst, we zullen toch niet de enige backpackers zijn, of het zal wel meevallen en die Lonely Planet is al jaren geleden gedrukt waren onze duidelijke argumenten VOOR optie 2! Dus kopen die kaartjes!  Godzijdank veel backpackers op het station! Er vertrokken nog 3 treinen voordat die van ons vertrok. Helaas vertrokken ook alle backpackers in die 3 treinen... We stonden met nog een stel rond 00:20am tussen alle locals, zwervers en zwerfhonden op een smerig verlaten station te wachten op onze trein. Bleek die ouwe roest stoet nog een vertraging van een uur te hebben ook! Uiteindelijk half 2 's nachts was hij daar! Halverwege kon je nog een overstap maken naar de 'veilige' provincies. Wij niet gedaan, zij wel... Ondertussen liepen soldaten met machinegeweren door de trein om te posten, stonden bij elk dorp waar we doorheen reden grote bunkers vol dappere strijders en wij maar tegen elkaar zeggen: "we zullen er nu toch bijna wel zijn...?" Eenmaal op het station als 2 dolle stieren richting de border, snel de visums regelen en..... Maleisië!! Safe.  Wat is het hier mooi op de Perhentians! We zitten in een hutje; chalet, bungalow of huisje mag je het niet noemen, op 50 meter van een wit privéstrand! De kieren in ons hutje zijn zo groot dat duct tape niet eens helpt! We zijn op de boot naar het eiland 3 jongens uit Arnhem tegengekomen, en zitten in hetzelfde verblijf. Erg gezellig dus. Na 19:30pm gaat de generator op het eilandje aan en hebben we stroom! Niet dat je er veel aan hebt, Het enige wat we hier gebruiken is zonnebrand, veel zonnebrand, nog meer zonnebrand en zwemkleding. We hebben dan ook besloten nog een dagje langer te blijven dan de planning was. Die dag hadden we trouwens toch gewonnen door voor optie 2 te kiezen! De flora en fauna viert hoogtij hier op dit eiland. Zoveel planten en dieren waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. We hebben hier een excursie gedaan naar de filmstudio's van Finding Nemo! Heerlijk gesnorkeld dus. We hebben ze echt allemaal gezien. Zelfs een zeeschildpad van 1 meter doorsnee die vlak voor ons neus bedacht boven te komen.. Wauw, net of je in een aquarium zwemt! Ook leuk, ze hebben op ons resort een huisdier... en wel een tamme Otter! Onwijs gaaf beest! Vreet de hele dag door vis uit z'n klauwtjes, en bemoeid zich overal mee. Na de Perhentians het natuurreservaat 'Taman Negara'. Dit park, het grootste van Maleisië, beslaat zo'n 2.000 km2. Hier zitten onder andere de 200 laatst levende Maleisische tijgers. We zijn vanaf het vaste land in een klein busje naar het reservaat gereden. Een stuk van ongeveer 8 uur. Na zoveel rust maakte dat weinig uit, al was het comfort onderweg ver te zoeken! We hebben hier een leuk Guesthouse gevonden voor 2 nachtjes. Na een goede nacht onze survival kleding aan (ja, zelfs die hebben we mee!), en richting de wilde dieren! Het had flink geregent waardoor we werden gewaarschuwd voor Leeches! Nou en die hebben we gezien! Jemig wat een vervelende beesten! Het zijn bloedzuigers die op de grond wachten tot er iemand langs loopt. Hij plakt aan je schoen en daarna kruipen ze heel snel je schoen in. Op de Leeches en wat apen na waren dat onze wilde beesten! Haha. Maar wat een fabelachtige natuur! Zo wild en zo mooi. Ze hebben hier de langste touwbrug van de wereld. Op 45 meter hoogte door de jungle is echt een belevenis. Helaas waren de batterijen van onze camera vanaf de touwbrug leeg, en moesten we uit nood de iPhone gebruiken. Ondanks de lege batterijen en een paar gaten in onze voeten hebben we enorm genoten. Next stops: Kuala Lumpur en Singapore! Tot snel!  Veel liefs, D&R

Misha

Klinkt geweldig!! Ik had ook voor optie 2 gekozen, lekker spannend. Kan op m'n blackberry helaas geen foto's bekijken dus ga ik thuis snel doen. Geniet ervan en veel succes nog! X neeffie misha

Aad

Wow, wat een belevenis!

Noortje

Wat een spanning en sensatie!! Wat zullen jullie ontzettend veel indrukken opdoen! Wat een enge beesten, die bloedzuigers. Gatsie..
En gaat het lukken op tijd in Singapore te zijn voor de GrandPrix??
Kus van Noortje en natuurlijk van de mannetjes!

Esther

Hoi Ralph en Daphne,

Wat leuk om jullie zo te volgen. Jullie reisverslagen zijn erg leuk om te lezen.

Veel plezier.
Gr Esther

Rene

Wouw, schatten. Wat een avontuur !!
Natuurlijk had ik ook voor optie 2 gegaan, maar het blijft wel een risico. Maar nu weer genieten van de prachtige dingen op deze mooie wereld.
We waren wel blij met je smsje. Hadden al zo lang niets van jullie gehoord. Maar gelukkig nu toch aangekomen in Kuala Lumpur.
Skypen zal wel moeilijk worden, vanwege het tijdverschil, maar elke avond (18:00 tot 23:00 nederlandse tijd) staat de skype online.
Aan de andere kant van de wereld (USA) gaat alles ook goed. Zijn nu in Monument Valley en jullie moeten de groetjes hebben.
Lieverds, geniet lekker verder van al het moois (en elkaar natuurlijk)
Dikke kus,
Rene

Ps: Ralph, succes en genieten tijdens de GP !!!!

Jacqueline

Prachtige fotos, wat een mooie landen zeg. Wel weer spannende verhalen en gelukkig alles goed gegaan. Van mij mag het de volgende keer wel op safe hoor :-). En nu genieten in de grote stad en richting Formule 1, dat is wel weer iets heeeel anders. Heel veel plezier. Liefs en kusjes

Desie

Hey neefje en nichtje,

Jeetje wat een verhaal weer... Zoveel spanning en zo leuk om te lezen... En wat een mooi foto's! Geniet ervan, we kijken weer uit naar jullie volgende belevenis!

Kusjes dees

Reyn

Hallo lieverds,
Nou nou, jullie maken wat mee in zo een korte tijd.
Het genieten spat van de regels af!
Hier hebben wij gisteren wel een heel sombere troonrede moeten aanhoren, ik zou gewoon nog een kleine 5 maanden wegblijven als ik jullie was, haha.
Inderdaad, het is nu: op naar de GP, wat een verschil in geluiden!
Schatjes, geniet van alles en tot skypes, xxx

Reyn

John

Wauw Wauw Wauw, die foto's alleen al!!

Geniet en op naar Formule 1!

Margreet

Hoi lieverds,

Wat een fantastische avonturen! Dat ik het las, was ik blij dat jullie weer veilig terug waren. Maar, prachtig om te zien en spannend om mee te maken. Wat een prachtige foto's, jullie weten al aardig om te gaan met de camera.
Hopelijk gauw een skype moment of tot mails!

Liefs, dikke kussen voor jullie en doe voorzichtig. Tot gauw!

Miek

Jee zeg, wat heerlijk om jullie verhalen te lezen terwijl ik hier rustig Thom de fles geef, en helemaal als t goed afloopt! Ik had echt never nooit voor optie 2 gegaan maar daarom zit ik waarschijnlijk ook gewoon thuis en maken jullie zo'n prachtige reis:).

Veel plezier laadt af en toe de accu even op, willen natuurlijk niets van de foto's missen!

Kus Miek en Thom

Lisa

Hee toppers!

Wat een belevenissen joh!! En wat een super mooie foto's inderdaad:) Groot contrast tussen de jungle en het mooie strand... En die otter trouwens.. geweldig:D! Hahah
Nu weer in een grote stad, lekkere afwisseling;) Heel veel plezier bij de formule 1! Wie weet zien we jullie op tv:P
Op dit moment slapen jullie al lekker (neem ik aan...) dus weltruste en we contacten!!

Dikke zoen Lies

Peter

Hee Daphne en Ralph, wat klinkt dat toch weer geweldig. Ben jaloers op jullie, hier in dat koude kikkerland. Ken Maleisie zelf redelijk goed, met name de oostkust (Perh.islands) en Taman Negara, dus kan me een beetje voorstellen wat jullie beleven. Neem vooral de tijd, in KL zijn een bezoek aan de Petronas Towers een goede optie. Veel plezier nog en geniet ervan. En blijf vooral schrijven, ik smul ervan.

Cees

Ha die Ralph en Daphne!!!

Blijft leuk om jullie verhalen te lezen!!
Mocht Ralph nog een vest nodig hebben, er ligt er van mij nog 1 in Kuala Lumpur in het Crown Plaza hotel :-) Ben ik toen vergeten mee terug te nemen.

Alvast veel fun in Singapore en tot snel maar weer!

Grt. Cees

Soraya

* Vind ik leuk!!

;-) xxx

MenS

Prachtige verhalenen foto's , we leven met jullie mee! Wij zijn zelf net terug van een vakantie in Zuid Frankrijk....is zeker wel 14 uur hier vandaan! Cote d'azur...!! Alleen die vervelende prik muggen in de Cote: verschrikkelijk! Hopelijk hebben jullie daar geen last van ......
lieve groetjes van MenS xxx

Tineke en Arie

Heerlijk om jullie verhalen te lezen.
Jullie hebben de smaak van het echte reizen al aardig te pakken, geniet ervan!
groetjes Tineke en Arie

Tineke

Wat een fantastische foto's en reis maken jullie zeg! Die foto van die otter is echt briljant :-)
Heel veel plezier nog!

Ella

Klinkt allemaal lekker avontuurlijk en dan die stranden.... om jaloers op te worden. Leuk om zo "mee" te mogen reizen.
Nog heel veel plezier en wij kijken weer uit naar een volgend avontuur van jullie.
Groetjes Peter en Ella

Diana

Wauw wat een verhalen! Echt heel leuk om te lezen!
Ik wens jullie nog heel veel plezier en succes daar!
Liefs