Ralph and Daphne going South East

Chillnam!

De bus bracht ons vanaf Chou Doc naar Can Tho. Eenmaal op het busstation stond daar een heel klein mannetje samen met zijn vrouw en 2 scooters op ons te wachten. Het was de familie Khin. We sprongen achterop en reden naar het huis. Na aankomst hebben we een rondleiding door de fruittuin gekregen. Heerlijk zoet tropisch fruit! Hij hield er overigens ook slangen en een krokodil gevangen... Daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we een fietstocht langs de oevers van de delta gemaakt. Zoveel mensen die van deze rivier leven! Nadat we weer "thuis" waren hebben we even heerlijk in de hangmat gelegen. Wat een oase van rust. Rond 7:00pm werd het diner opgediend. Zojuist gevangen vis, veel verse groenten en rijstpapier om loempia's te maken. Wat een heerlijk eten hebben ze voor ons gekookt. 's Avonds hebben we muziek gespeeld op intrumenten van vroeger, en gepraat over het leven in Vietnam.   De volgende ochtend hebben we na het ontbijt afgesproken dat we naar de bus werden gebracht. Met de bus zijn we naar Ho Chi Minh, oftewel Saigon gereden. Ons idee was om met een tussenstop in het midden van Vietnam door te reizen naar de kust. We kozen Da Lat uit om 3 nachtjes te blijven. Dit was een super goed idee! Vanaf het moment dat we het stadje inreden voelden we ons thuis. Het is in tegenstelling tot de rest van Vietnam erg mooi aangelegd/onderhouden. Op het busstation ontmoeten we 2 'easy riders'. Dit zijn locals die zich bij de Easy Rider club hebben gevoegd. Ze rijden met toeristen het hele gebied door. Uiteindelijk hebben we toegehapt, en hebben we de mooiste dag in Vietnam meegemaakt. De hele dag werden we naar allerlei hoogtepunten gereden. Denk aan een koffieplantages, een zijde fabriek waar de zijde van de cocon werd gehaald en op spoelen gezet, een inheems dorp en ze lieten ons de bloemenkassen zien. Het idee van deze kassen is trouwens door een Nederlander naar Vietnam gebracht. We waren aan het einde van de dag moe maar voldaan. Heerlijk met je kop in de wind door het prachtige landschap van Vietnam.  Na Da Lat hebben we wederom een bus gepakt naar de kustplaats Nha Trang. Wat een enorme hotels, toeristen en mooie stranden! Echt weer heerlijk een weekje niets. Wakker worden, ontbijten met vers fruit en muesli, lekker op het strand liggen, beetje tegen de enorme golven springen en nadenken over hoe ons leven er over 2 maanden uit zal zien... We besloten om  als gediplomeerde duikers nog maar eens 2 keer naar de bodem van de zee te duiken. Het was weer genieten daar beneden! Ondanks dat het zicht en aantal vissen minder was ten opzichte van Indonesië, hebben we erg genoten. De dagen vlogen om! We hadden voor 19 februari een vlucht van Ho Chi Minh naar Bangkok geboekt. Omdat we eerst nog naar Ho Chi Minh moesten en daar ook nog een excursie wilden doen, stapten we voor de afwisseling weer eens in een bus. Dit keer een sleeper. We vertrokken om 9:00pm en kwamen om 7:00am aan. We waren blij verrast dat het vooraf geboekte hotel ongeveer naast de busstop lag! In Ho Chi Minh hebben we het War Remember museum bezocht. Daags na dit museum hebben we de Chicu tunnels bezocht. Dit 250 km lange gangenstelsel is in de oorlog door de Vietcong gegraven. 3 levels. Waarbij we het eerste level (4-6meter diep) hebben uitgetest. Gelukkig waren die gasten een stuk kleiner als ons! Om het dan nog niet te hebben over level 3! Wel 12-15 meter diep, en slechts 50 cm hoog. Kilometers lang kruipend door die aarde donkere gangen zo diep onder de grond om te ontkomen aan de vijand. Wederom een indrukwekkend stuk geschiedenis.  En ja, dan zit je zomaar in de op èèn na laatste vlucht van onze reis, van Ho Chi Minh naar Bangkok. In Bangkok hebben we eigenlijk niets anders op de planning staan dan lekker struinen en af en toe iets kopen... Onze vlucht naar Amsterdam vertrekt voor ons de 21e al, aangezien we om 02:30am vliegen. En dan na bijna 6 maanden komen we weer naar Nederland. We hebben heel veel zin om iedereen weer te zien en met ons 'nieuwe' leventje te beginnen. We nemen ongeveer 5000 foto's mee terug naar Nederland, dus mocht je je vervelen, bel/sms (ja, ook dat kan weer!) even voor een date!  Tot morgen! Veel liefs, D&R

john en cynthia

5000 foto's.... Tsja., dat is toch wat veel voor 1 date ;-). Wat apart zal het zijn voor jullie om weer terug te zijn straks, al zal dit leven ook weer heeel goed bevallen met al jullie familie en vrienden, werk, seizoenen, aardappels eten, kroeg bezoeken en Europees Kampioen in juni. Tot snel, goede vlucht! X ons

Lies

Toppers! Ik ben heeeeel benieuwd naar ALLE foto's!
Goeie reis:) en..... TOT MORGEN!
Dikke kus

Jacqueline

Wij staan al in de startblokken voor morgen. We zien een vertraging van 19 minuten, dus dat valt mee. En met een beetje wind mee gaat het wel goed komen. Tot morgen lieve schatten !!! Liefs en XXXX Jacqueline

Willemijn

Hè, gaaf om te lezen allemaal!
Veel plezier met je familie en met het maken van je fotoboek. ;)

MenS

YEAAAAHHHH

Bijna geland!!

Tot straks!

Oma en Marielouise x x x

Noortje

Welkom thuis!!!! We hebben heerlijk met jullie mee kunnen lezen! Ik kom zeker de foto's kijken. Zelfs Tim zei: Eindelijk zijn ze er weer!!!! Kus Noortje